Sommar summarum

Helt okej kompensation för den eländigt griniga sommaren 2012 och den überjävligt långa vintern. Jag trodde nästan att det inte skulle bli vår alls. Vinterhelvetet höll sig kvar i evigheter med snö och kyla och mitt humör var lika stabilt som nitroglycerin på en motorcrossbana. Sedan kom äntligen våren och sprang igenom hela programmet på ett par veckor. Sommaren kom i maj och himmel, vad underbar den har varit. Per hade lång semester eftersom vi hade besök från USA i juni och jag hade mina vanliga två veckor efter midsommar. Det var i kortaste laget. Jag tog visserligen strödagar ledigt när det var fint väder och lugnt på kontoret men nästa sommar skall jag försöka vara ledig litet längre.

Vi var hemma hela sommaren med undantag för en långhelg i Skåne. Tyvärr av en tråkig anledning då Pers mormor gått bort och vi var på begravning. Det var en mycket fin och högtidlig akt och jag var glad att få träffa mina rara släktingar. Passade också på att njuta av svärmors underbara trädgård och den fina bubbelpoolen de skaffat.

Sommarvädret har varit perfekt för mig som mår jättedåligt om temperaturen går över 30 grader. För det mesta har den legat kring 25-27 med några få tropiska nätter då det varit kvalmigt och svårt att sova. Vi har haft sommar (enligt min mening) i nästan fyra månader och det är nog längre än normalt. Har vi tur och vindarna håller i sig får vi en lika vacker höst med sol och klar luft. Det börjar redan bli svalare på nätterna. Temperaturen brukar ligga omkring 10 grader när jag vaknar vid femsnåret på morgnarna. När jag står och väntar på morgonbussen brukar jag tänka på hur samma temperatur kändes i våras. Plus 10 grader i februari är något helt annat än samma temperatur i augusti. Nu kan man fortfarande gå i sandaler och utan varma jackor. En kavaj är skönt på morgonen förstås. Skuggorna är långa och solen står lågt.

NCC aug-13 photo NCC2013-08-21063539_zpsedb10e84.jpg
Utsikten från kontoret kl 06:30. Det är inte sommar längre, det är förhöst.

Jag längtar efter mina höstkläder. Jag ser fram emot att städa i garderoben, lägga undan de mest somriga plaggen. Sortera ut höst- och vinterkläder som skall till Myrorna och sådant som är så slitet att det skall slängas. Jag slänger inte gärna saker men om jag inte använt ett plagg på fem år så åker det ut. Om en vecka börjar jag jobba deltid, tre dagar i veckan, och då får jag tid över att pyssla hemma som jag vill. Det skall bli så skönt. Jag skall skaffa kort till gymmet tvärs över gatan och börja gå till Axelssons duktiga elever med min onda rygg då och då. Jag skall njuta av att få egen tid och kanske börjar jag till och med orka träffa folk igen när jag laddat batterierna. Hoppas det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s