Äntligen deltid!

Jag har längtat i flera år och nu har jag äntligen nått målet. Deltid 60 %. Det kanske inte varar ända till pension, det beror på vilka uppdrag Manpower har inne när jag blir ledig nästa gång, men jag hoppas att jag kan fortsätta. Nu skall jag jobba måndag till och med onsdag i två månader, sedan får jag se vad som händer. Kanske vill kunden förlänga, kanske vill kunden att jag går tillbaka till heltid eller också tar uppdraget slut och jag får ett nytt. Man kan tycka att det är en otrygg tillvaro att aldrig kunna planera på lång sikt men för mig uppvägs den lilla nackdelen av de stora fördelarna med att jobba som bemanningsanställd. Nu har jag jobbat på Manpower i åtta år och jag trivs som fisken i vattnet. Får jag bara fortsätta på deltid kanske jag vill arbeta längre än de fyra år jag har kvar till pension.

I princip är jag nu deltidspensionär, fast ytterst temporärt och utan att lyfta pension. Jag tycker att det är en bra övning att vänja mig vid en mindre kassa eftersom lönen självklart också går ned med 60 procent. Jag kan inte utnyttja några riktiga pensionärsrabatter men jag är van att hålla hårt i plånkan och våra fasta utgifter är små så det borde funka bra. Gissa om det känns skönt att inte ha några lån i det här läget.

Som det planeringsdjur jag är har jag tänkt ut en massa saker som jag skall göra nu när jag får mera ledig tid. Jag vill laga mera mat, baka, sy påslakan av mormors vackra hemsydda överlakan, storstäda, promenera i stan, träna, skriva mera och bara vara. Jag får tid att träna och ta hand om min hälsa som jag struntat totalt i de senaste 5-6 åren. Fitness24seven ligger tvärs över gatan och jag gjorde det första passet igår tillsammans med tränaren Rickard som visade hur allt funkade och gav mig några bra övningar att börja med. Gymmet är billigt, kostar bara 200 kr/månad. Jag längtar redan till nästa pass. Var överdrivet försiktig igår för jag har ingen träningsvärk alls idag. Vaknar jag klockan fem på söndag så går jag väl dit en sväng.

Idag har jag tvättat i lugn och ro, ätit lunch på goda rester från gårdagens middag, Nigellas ugnsstekta kyckling med paprika, purjo och oliver. Sedan gjorde jag nya naglar, slängde på en sommarklänning och strosade ut på stan i solen. Så himla underbart att vara ledig en vardag. Nu sitter jag med kaffe och hembakta muffins medan nya husdjuret Neato städar köket åt mig. Imorgon skall jag börja med att stuva om i garderoberna.
Får man ha det så här bra egentligen?

One thought on “Äntligen deltid!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s