Idag blev jag sugen på att baka, eller om jag skall vara helt ärlig, jag blev sugen på att slicka skålen. Lidl i kvarteret intill har både ekoägg och jättefina ekologiska citroner. Skall jag ha frukt i mat så vill jag att den skall vara obesprutad, särskilt om jag skall använda skalet. Dagens övning blev en fluffig och god citronkaka. Receptet lyder som följer:
75 g smör
½ dl crème fraiche eller gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 st ägg, helst ekologiska
3 dl socker
Rivet skal och saft av en ekologisk citron
Smält smöret i en kastrull. Använd litet för att smörja bakformen innan du bröar den.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt, citronsaft, gräddfil och smält smör.
Blanda mjöl, rivet citronskal och bakpulver. Vänd försiktigt ned det i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader ca 35-40 minuter.
NU får jag gona mig med smeten som är kvar i skålen.
Ser gott ut 🙂
Tack för gott recept
GLAD PÅSK! Ha en skön ledighet!