Peruansk kebab

Man kan tycka att Peru och kebab knappast kan ha mycket med varandra att göra men vi tycker om att experimentera i köket och när vitlökssåsen som Per vanligen brukar ha på sin kebab visade sig vara för gammal så gjorde han en ny variant med aji amarillo och crème fraîche. Jag upprepade experimentet till lunch idag. Man behöver följande:

Kebabkött, kiloförpackningar från Svenska Hamburgare AB finns bl.a. på PrisXtra
Hackad rödlök och vitlök efter behag
Champinjoner om man gillar det
Rejält med riven ost
Peppar och salt efter behag.
Såsen görs av crème fraîche och aji amarillo salsa. I Sverige finns den på Kistagrossen.

Fräs lök, champinjoner och kebabkött i smör. Salta och peppra. När det börjar se knaprigt ut så stänger du av värmen och häller på riven ost. Rör om litet så att den smälter. Servera i skålar med en rejäl klick sås på.

Amarillokebab
Jag strösslade litet rosmarinsalt ovanpå. Det blev gott.

Rosmarinsalt gör du enkelt själv genom att mortla litet torkad rosmarin tillsammans med flingsalt.
Amarillosalsan kan vara svår att få tag på utanför Stockholm. Man kan lätt odla amarillon själv men då behövs förstås fröna. Hör av dig om du vill ha några. Vill du ha ett recept på hur man gör salsa själv så finns det ett här.

One thought on “Peruansk kebab

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s