Bröllopsdag + ledig mellan uppdrag = lycka

Vi firade bröllopsdag i tisdags. Åtta år har vi nu varit gifta och i februari har vi varit ett par i 10. Tänk så fort det har gått. Tiden innan jag träffade Per har försvunnit i ett dunkel som jag sällan tänker på. Vi lever i den vardagliga kärlekens varma trygghet och jag är perfekt lycklig. Dessutom har jag sådan tur att jag råkar befinna mig mellan uppdrag just nu och behöver inte stressa det minsta utan kan pyssla med det jag innerst inne vill göra och i min egen takt.

Bröllopsdagen firade vi traditionsenligt med skagenröra och champagne. Eftersom Per jobbade hela dagen gick vi inte ut någonstans utan satt hemma och hade det bra. Jag hade köpt massor av blommor att pynta lägenheten med. Jag älskar blommor och köpte sex buketter som fördelades på tre vaser i olika rum.

Blommor 1
Alla buketterna i väntan på vaser och vatten

Jag ville ha vita liljor i datahallen, en glödande höstbukett i salongen och romantiska rosa pasteller i sovrummet. Köpte färdiga buketter och kompletterade med vita kryss till liljorna och rosor till de två andra buketterna. Rosor är ju knepiga för de vill ha hett vatten och det kanske de andra blommorna inte alls gillar. Särskilt kryss som är höstblommor och vana vid lägre temperaturer. Jag försökte lösa det genom att först placera ut rosorna i sina vaser med lite skållhett vatten och sedan fylla på med ljummet innan jag stack ned de andra blomstren. Det verkade funka för nu efter två dagar är buketterna fortfarande lika fina.

Blommor 2
Se så vackra rosor. De riktigt glöder. Vasen är böhmisk kristall och ett arv från mor.

Blommor 3
Vita liljor och kryss på skrivbordet i hallen. Bilden är tyvärr mörk pga blixten vägrade vara med.

Blommor 4
Glödande höstfärger i salongen. Den fina skumpan är en avskedspresent från mina underbara kollegor på förra uppdraget.

Blommor 5
Dessa ljuvliga pasteller hamnade i sovrummet.

När sedan Per kom hem på kvällen så struntade vi för en gångs skull i datorerna och ägnade oss åt varandra istället. Åt toast skagen, drack champagne och satt i soffan med armarna om varandra och pratade minnen, naturvetenskap och allt möjligt hela kvällen. Tände ljus i sovrummet och tittade på skenet från lyktorna i parken som lekte i lövverket, ljuset från staden som återkastades från de grå molnen och svepte in oss i kärlek.
Jag har världen bästa äkta man och jag är såå lycklig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s