Pixlig jul

Vi är långlediga i jul. Ända till och med Trettonhelgen och det känns jättelyxigt med två hela veckor. Det är lika länge som vår sommarsemester och behövs verkligen för vi är båda utarbetade. Som grädde på moset har vi fått låna lilla Pixel i en vecka. Matte och husse skulle jula i Värmland och de katter som redan finns där funkar inte med Pixel. Tack, säger vi för Pixel är en underbar katt. Påhittig, akrobatisk och hjälpsam. Förra gången han var här gillade han mest att ligga uppe på buffén i salongen men den här gången har de övre hyllorna i sovrumsgarderoben varit mest spännande. Jag testade att ställa fram en stege för att Per skulle slippa lyfta honom upp och ned hela tiden och det tog inte många minuter innan han klurade ut hur den funkade. Sedan han han varit behjälplig med allt möjligt som vanligt.

Photobucket
När Per sov hjälpte han till att slå in julklappar.

Han hjälpte också till i köket. Jag skulle ha en massa saker till marinaden som revbensspjällen skulle ligga i och ingredienser till fruktkakan som jag länge velat testa. Båda recepten är Nigellas. Nu verkar hon tyvärr ha problem med sin webbsida så jag kan inte länka till dem. Synd

Photobucket
Ta ned stjärnanisen är du snäll.

Photobucket
200 gram socker skall det vara

Både kakan och spjällen blev mycket goda. Tack, Pixel.
Mycket mat kräver motion och Pixel hjälpte till genom att leka kurragömma och jaga badrocksskärp eller papperssnöre runt hela lägenheten. Vi blev både svettiga och törstiga båda två. Nu är inte Pixel så intresserad av det friska vatten jag häller upp i en skål åt honom flera gånger om dagen.

Photobucket
Det fisljumma vattnet i badkaret är av någon anledning mycket godare. Nåväl, huvudsaken är att han får vätska i sig. Han går hårt åt julskinkan och den är ju litet salt.

Photobucket
Ja älskling, människor häller vatten på hela kroppen alldeles frivilligt. Jag lovar. Hedersord.

Photobucket
Tack för att du hjälper mig att hålla vikten raring.

Nu är matte och husse på väg för att hämta hem honom. Det kommer att bli tomt här hemma. 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s