Vi fyllde år den här sommaren också

Som vanligt gjorde vi inget särskilt. Bara Per och jag på våra egna villkor. Den som fyller bestämmer över dagens innehåll. Jag fyllde i söndags och vädret hade precis slagit om och blivit sommarvarmt igen. Min fina present, Samsung Galaxy Tab 10.1 kommer senare i sommar men Per hade köpt Bejeweled 3 åt mig så att jag skulle få något på själva Dagen också. Jag är galet förtjust i Bejeweled och Trean är väldigt trevlig med flera olika spellägen. Fjärilarna blev snabbt en favorit. De är så sööta!

Min dag bestod annars av långpromenad på stan rotandes efter William Gibsons Virtual Light och tittandes i skyltfönster och på vackra hus. När magarna började knorra slank vi in på Grands Veranda och åt en tidig middag. Det var en perfekt dag. Kanske inte så olik många andra dagar men den innehöll det jag behövde och framför allt slapp jag en massa ståhej med tider och folk som måste passas. Jag har redan börjat gruva mig över hur det skall bli nästa år då jag fyller 60. Funderar allvarligt på att rymma utomlands. 🙂

Älskade Per fyllde igår och jag slank ut tidigt på förmiddagen för att köpa en Gul Änka och jordgubbar till tårtan. Saknade mormors recept på tårtbottnar men hittade ett bra på sajten kokaihop. Den blev mycket god men jag tror att jag får grädda den litet längre; ca 45 minuter i varmluftsugn borde funka. När Per vaknat och slunkit in i badrummet passade jag på att ställa fram hans presenter. Han hade haft problem med att klura ut vad han önskade sig det här året, I-landsproblem är bara förnamnet, men slutligen kommit fram till att ett 32 Gb minneskort till telefonen, en fin whisky och ett par enkla blåröda glasögon att spela Minecraft 3D med borde funka. Jag hittade alla sakerna och han blev glad. Glasögonen var tyvärr inte exakt rätt färg, det röda var för rosa, men om vi hittar röd plastfilm någonstans borde det gå att fixa. Annars köper jag ett par riktiga glasögon om jag snubblar på dem.

Nu är det värmebölja och läge för sallad och jag hade handlat ingredienser till två goda sallader som jag hittat på Nigellas sajt. Per valde den med vattenmelon, fetaost och svarta oliver. Den blev god och konstigt nog höll den oss mätta hela dagen. Vi gick ut en sväng på kvällen när den värsta hettan lagt sig. Promenerade i Vasaparken och bland de gamla husen i Sabbatsbergsområdet. Satt en stund i Sinnenas Trädgård och funderade på om vi skulle bli hungriga igen. Det blev vi inte och vi hade ju tårta som väntade hemma.

Pers födelsedagstårta 2011
Tårtan. Fylld med hallonsylt och vaniljkräm. Dekorerad med grädde, flagad mandel och färska jordgubbar.
Konstigt nog glömde vi skumpan. Måste vara värmen. 😀

2 thoughts on “Vi fyllde år den här sommaren också

  1. Glömma skumpan??? Oj oj, ni måste allt suttit i solen för länge 😉

    Låter som ni hade en underbar dag för övrigt. Och skumpan kan ni ju ta idag om inte annat…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s