Beauty sleep och andra nödvändigheter

Man behöver det mer och mer med åren. Sin skönhetssömn, alltså. Om jag inte får mina åtta timmar per natt förvandlas jag till varulv. Mår skitkass, både rent fysiskt och mentalt. Igår var det jobbigt. Jag hade bestämt att ta ut en semesterdag och njuta av det underbara vädret men vaknade på helt fel sida. Hade mardrömmar i huvudet och var på skitsurt humör från första början. Fixade åtminstone tvättstugan men resten av dagen var helkass. Hade lika gärna kunnat sitta på jobbet. Hade huvudvärk, ont i magen ont i själen och var a real pain in the ass i största allmänhet. Däckade i sängen vid åttasnåret och slocknade som ett ljus. Vaknade halv åtta imorse och mådde kanon. Där ser man vad litet sömn kan göra. Sedan tog jag hjälp av Chanels Masque Pureté Express. Den är ganska stark för min torra och känsliga hy så jag använder den inte för ofta. Resultatet blir alltid suveränt. Persikohy. Klar, ren och slät.

Chanel masque

Nu har jag varit nere på PrisXtra och bunkrat litet ingredienser till ett nytt recept ur Nigella Express. Pilgrimsmusslor är de enda musslor jag gillar och de finns i fryst format på PrisXtra. Lagade Nigellas Chorizo and Scallops och hennes Chickpeas with Rocket and Sherry till. Spännande. Tänk så bra att få en anledning att köpa sherry till matlagning. *host*

Chorizo and scallops

Efter att ha lagat och smakat så måste jag säga att det var inget vidare. Kanske är det något med det engelska köket som jag inte gillar. Vet inte. Chorizon var god men kikärterna med ruccola blev litet för mycket. Kikärter vill jag hellre ha i mustiga grytor från mellanöstern eller nordafrika. Ruccola föredrar jag au naturel i sallader. Pilgrimsmusslor.. nja. Kan lika gärna vara utan dem. Jag kan äta det här när jag är jättehungrig, vilket jag var nu, men jag tänker inte laga det en gång till.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s