Första natten med Bosse. Inlägg 16 #blogg100

Om någon händelsevis ramlat in här via en sökning från Google eller nått så kan jag meddela att Bosse är en katt. Så var det sagt. 🙂

Bosse kom igår kväll och han verkade snabbt göra sig hemmastadd och gick runt och nosade i alla rum. När matte gått höll han sig mest i salongen som är det rum vi vistas minst i. Salongsbordet och morfars gamla byrå var populära liggplatser. Imorse satt han i fönstret och tittade ut. Vi lekte litet med vippan och studsbollen igår kväll och det var roligt men han sprang undan om vi kom för nära. Vi respekterar det och låter honom ta sin tid. Vi oroade oss mest för att han inte skulle äta ordentligt eller hitta till kattlådan.

Imorse såg vi att han hade ätit av sina torrisar under natten och jag lade upp blötfoder åt honom som matte haft med sig. Han äter inte när vi ser det men det ser ut som om det har minskat i skålen så vi behöver nog inte oroa oss för att han skall svälta sig. Det märks nu att matte är borta och jag förstår att ett helt nytt hem med främmande människor i kan kännas läskigt. Han har hittat sin grotta och den verkar nu vara favoritplatsen nummer ett.

Han har inte varit på lådan än och hela natten och en stor del av dagen har gått. Det har inte heller skett någon olycka någon annanstans. Det hade vi känt på lukten. Jag hällde över det kattströ som matte hade med sig igår ifall han inte gillar den kattsand som vi köpte. Hans eget kattströ är gjort av träpellets och jag skall försöka få tag i det i framtiden. Det är mycket behagligt att hantera, ekologiskt och går att spola ned i toan vilket man helst inte skall göra med den vanliga kattsanden. Nu har vi flyttat på lådan så att han har den närmare sitt lilla krypin. Tidigare stod den under ett bord i hallen och där sitter vi jämt vid våra datorer så han vågar kanske inte gå förbi. Nu kan han förhoppningsvis känna att han är mera ifred så att han göra det han behöver. Jag oroar mig litet för att han skall få stopp i magen.

One thought on “Första natten med Bosse. Inlägg 16 #blogg100

  1. Jag tror att det var bra att ni flyttade lådan dit där han känner sig trygg. Testa att krafsa lite i sanden för att göra honom uppmärksam och nyfiken på lådan. Det kan ta ett tag för honom att vänja sig vid var hans toalett befinner sig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s