De duger men blev inte så fina som när mormor bakade dem
Till jul brukade mormor alltid baka små spröda mandelstjärnor som jag tyckte mycket om. Jag har aldrig testat att baka dem själv men alltid funderat på dem och idag fick jag äntligen tummen ur. Jag hade redan alla ingredienser hemma och började dagen med att ta fram smöret ur kylen det första jag gjorde. Det fick stå och bli rumsvarmt medan jag vaknade litet, drack morgonkaffe och surfade runt på nyheterna.
Receptet innehåller bittermandel och det kräver litet egen uppmärksamhet. Bittermandel är inte ofarligt och skall hållas utom räckhåll för nyfikna småttingar. Eftersom de inte går att skilja från den vanliga sötmandeln förvarar jag dem i en liten burk med en tydlig etikett på. Denna burk skall förvaras högst upp i speceriskåpet bakom en del andra saker. Så här skriver recepten.se om bittermandel.
Nog om det. Nu bakar vi.
Ingredienser
100 g smör
100 g socker
1 msk grädde
1 ägg
6 st bittermandlar
300 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Beredning