Vardagsrutiner och första veterinärbesöket

Nu har Bosse varit hos oss i drygt två månader och funnit sig väl tillrätta. Han vill fortfarande inte sitta i knät och han hoppar aldrig upp i sängen när vi sover men det kan ju helt enkelt bero på hans personlighet. Katter kan väl vara både extroverta eller introverta precis som människor. Som introvert vet jag hur mycket det betyder att få vara ifred så Bosse får göra som han vill. Vi älskar honom precis lika mycket ändå och jag måste erkänna att det är ganska skönt att få sova i lugn och ro. Jag blir skitsur om jag blir väckt. 🙂

Vi har skaffat oss trygga vardagsrutiner. På morgonen kommer han tassande så fort han hör att jag kliver ur sängen sisådär vid halv sex. Då får han frukost och jag tar hand om hans låda. Sedan hoppar han upp i ett fönster och tittar ut på staden som vaknar. Jag kutar till jobbet. Husse vaknar litet senare och hinner gosa litet innan han också går iväg. Sedan har Bosse lägenheten för sig själv under dagen och jag tror att han sover ganska mycket när han inte sitter i fönstret och tvättar sig, tittar ut eller bara filosoferar.

Bosse tv photo 2013-03-12Foumlnster2_zps4f473dfd.jpg
En katt som fridfullt sitter och tvättar sig i ett soligt fönster är bättre medicin än Prozac

När jag kommer hem får han mat, vi gosar en lång stund och jag borstar honom. Han fäller mycket nu på våren och jag hivar ut stora tussar genom fönstret till småfåglarna som är i full färd med att bygga bon efter den långa vintern. Den mjuka lena underullen som Bosse släpper ifrån sig måste vara härlig att värma små fågelungar med. Bosse misstycker nog inte. Han tycker om att titta på fåglarna utanför och ser ut att tänka djupa tankar.

Bosse t photo 2013-03-12Portraumltt2_zpse611e39b.jpg
Vad tänker du på min lilla älskling?

När husse kommit hem blir det mera lek och gos och han får sitt sista mål mat innan husse går och knyter sig på småtimmarna. Han verkar nu lugn och trygg så vi bokade tid på Djurakuten för vaccinering och besiktning. Eftersom Bosse är över 8 år behöver han ett veterinärintyg för att Agria skall acceptera att försäkra honom.

Jag tog ledigt efter lunch igår och var rejält nervös inför projektet stoppa-katt-i-bur för jag har aldrig gjort det förut. Turligt nog har jag snälla kattägande kollegor på NCC. De rådde mig att stoppa in honom i buren med baken först. Mycket bra råd som jag inte hade tänkt på själv. Jag planerade lömskt att först mata honom, leka och vänta på att han skulle lägga sig till ro på sin kudde. Buren var redan preparerad. Den har stått under skrivbordet i hallen sedan han flyttade in och han är van vid att den finns där. För säkerhets skull hade jag sprayat den med kattmynta i förhoppning om att det skulle ha en lugnande inverkan. Jag smög fram med buren, ställde den på soffan och hivade in Bosse. Han hann knappt spjärna emot. Puh!

Bosse kanelbulle photo 2013-04-19Kanelbulle_zps8ee2abaa.jpg
En intet ont anande kanelbulle

Det hade börjat smådugga så jag tog en taxi till veterinären på Kungstensgatan. Bosse sade inte ett pip. Han är så tystlåten att jag blir orolig ibland men det är inget fel på honom. Vaccinationen gick mycket bra och veterinären berömde och sade att han var en mycket fin katt och i god form. Han väger 3,6 kilo vilket är bra men har får inte bli tyngre. Sedan klipptes klorna och vi fick rådet att köpa en liten barntandborste och kattandkräm som smakar gott. Han har litet tandsten på kindtänderna men det är inte farligt än. När det blir dags att ta bort den måste han sövas och det är inget vi vill utsätta honom för i onödan. Det här besöket var mycket traumatiskt för honom. Han var jätterädd och spänd som en fjäder, sade veterinären men inte ett försök till att bitas eller rivas. Han fräste inte ens utan var fantastiskt duktig under hela undersökningen trots att det var så jobbigt för honom. Sedan kom världens bästa husse och bar buren hela vägen hem samtidigt som han pratade lugnande med Bosse som tyckte att trafiken, folkmyllret och Vasaparken var jätteläskiga. Han lugnade sig litet på smågatorna och när vi kommit hem igen blev han mycket glad. Han verkade ganska utpumpad och lade sig som en pannkaka på golvet och pustade ut. Nu på morgonen dagen efter äventyret är han precis som vanligt igen. Det enda vi behöver göra är att ta reda på om han blivit vaccinerad förut. Har han inte det behöver han en ny spruta om ca tre veckor och då hoppas jag att vi får tag på en veterinär som kan göra hembesök. Per hade sett en lapp på ICA som verkade intressant. Sedan behöver vi bara vaccinera vart tredje år eftersom Bosse är innekatt och inte kommer i kontakt med andra djur.

Bosse en face photo 2013-02-20Enface_zps71be11af.jpg
Världens finaste kisse ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s