Ljuva helgdag. Inlägg 10 #blogg100

Underbara helgmorgon med strålande sol och minusgrader som vi inte behöver gå ut i, sova länge (kl 07) och äta frukost i lugn och ro. Sedan skall vi väl rensa mera, slänga saker, fortsätta med städprojektet men inte just nu. Jag behöver vila och känna att jag är ledig. Samtidigt kan jag bearbeta alla intryck och idéer den gångna veckans händelser har genererat. Skall vi renovera hallen eller inte? Om ja, när och skall det ske? Före eller efter inskaffandet av katt? Nu tror jag iofs att det där med katten ligger ganska långt in i framtiden eftersom jag inte kan tänka på annat än Miu Miu som kapat mitt hjärta med hull och hår. Vi får väl se vad som händer i den vägen.

Vi har redan gjort oss av med den stora svarta gipspantern. Jag köpte den när jag flyttade in 1983, har älskat den mycket men nu är den så sprucken att den snart faller sönder av sig själv. Per ställde ned den i soprummet igår kväll. Där står den nu i en behållare för grovsopor och skrämmer väl slag på den som vågar sig in. Fast det skulle inte förvåna mig om någon tog hand om den. Väl bekomme i så fall.

Hallmattan har jag också ett gott öga till. Den är en ”äkta” persisk matta som jag köpte på Nessims vid Norrmalmstorg då jag fortfarande hade firma och kontor på stan. Det var på den tiden dokumentären om Iqbal nyss hade visats och jag tänker fortfarande på den där modige grabben och hans bittra slut. Det var så oerhört sorgligt. När jag köpte mattan påpekade jag att jag ville ha en slitstark hallmatta och den fick inte vara tillverkad av barn. Säljaren rekommenderade då en persisk matta för ”de skulle aldrig behandla sina barn på det viset”. Jag, mitt dumma nöt tänkte inte på att de kanske skulle kunna tänka sig att behandla andras barn på det viset så jag köpte mattan. Den är vacker men för tung för att släpas ut på gården och piskas för det skulle den behöva. Jag vägrar att släppa en mattpiska över min tröskel och skälet till det är inget jag tänker berätta om här och nu. Det får bli en annan gång. Mattan kommer att kemtvättas och sedan skänkas bort. Om ingen bland släktingar, vänner eller nätbekanta vill ha den så hamnar den hos Myrorna.

Nu är klockan strax efter ett, solen börjar redan dala och vi äter frukost. Precis som det skall vara en lat ledig lördag.

Helgfrukost photo Helgfrukostfeb-13_zpsa43f363f.jpg
Småvarmt, äggröra och Prozaco

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s