Deras jobb är klart och mitt börjar. Inlägg 9 #blogg100

Har mått illa av nervositet hela dagen. Var ju tvungen att lämna ut nycklarna till skorstensfolket och var skitnervös för att någon tjyv skulle smita in om de glömmer låsa när de går upp på vinden osv. För säkerhets skull plockade jag på mig mina allra käraste smycken. Det är inte mycket i reda pengar men affektionsvärdet är omätligt och jag skulle bli förtvivlad om jag blev av med dem. Det är ett guldhjärta som jag fått av min far, mammas vackra bismarcklänk med berlocker som var en kärleksgåva till henne, mormors örhängen och morfars vigselring. Vigselringen är mig kärast av allt. Den är prydd med en liten sötvattenspärla och små guldblad som tillverkades av en kråsnål som morfar hade. Inuti står det H som i Hildegard och datum 28/2 1913. Det är alltså snart 100 år sedan de gifte sig.

Men jag hade inte behövt oroa mig. När jag kom hem var det låst ordentligt, möblerna var kvar och det låg en lapp på golvet som berättade att de nu var ”klara”. Klar betyder i det här fallet att de har gjort det jobb som det åligger föreningen att betala för; tätat, provtryckt, murat igen hålen efter sig och dammsugit snällt.

Murbruk photo Skorsten5_zps006b40fb.jpg
”Klart”

Ommålningen av spiskåpan tillhör lägenhetens inre underhåll och faller på vår lott. Jag tycker att det är helt okej. Tacksam att slippa dela räkningen för det andra jobbet för det är nog många tusenlappar som gått åt där. Vi har en bra förening men en bra styrelse som månar om vårt vackra gamla hus. Jag är mycket glad för det.

Det är inte renoverat här sedan jag flyttade in 1983 och färgen har spruckit i taket och tapeterna är fläckiga. Hallen ser väldigt ruffig ut och vi har pratat flera gånger om vi kanske skulle renovera, orkar vi osv. Om vi bestämmer oss för det så skall jag kolla om duktige byggmästaren Petar fortfarande jobbar. Han byggde så vackert kök åt oss och är en skicklig hantverkare. Men först skall här städas. Det ligger damm över jävla allt så att man kan rita i det. Jag som torkade av allt igår men då var det ändå värre. Golvet är randigt trots att jag moppade så nu jag får knäskura. Började med att förstöra en del städmateriel genom att skura i spisen. Jag vill ha bort så mycket sot som möjligt för det stinker så. Efter denna lilla skrivpaus skall jag kavla upp ärmarna igen och börja damma

Damm photo Skorsten6_zps946c96d3.jpg
Damm på hyllan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s