Otätt, inlägg 8 #blogg100

Skorstenshelvetet fortsätter. Jag fick ta ledigt idag för att passa lägenheten. Hade goda förhoppningar om att de skulle fixa det snabbt eftersom de verkade få så bra drag i pipan i förrgår. Drag har de fått men det är otätt alldeles ovanför spjället i spisen och det läcker in sot till de ventilationsgångar (och lägenheter) som ligger intill. Alltså måste de täta och de kommer inte åt utan att slå hål i spismuren. Hurra.

H photo Haringlimuren_zpsfb8ff0c8.jpg
”Jag behöver bara ta upp ett litet hål”, sade Mäster. ”Vi murar igen det sedan. Det blir klart idag”.

Okej, det lät bra men nu har vi den där lagen om alltings jävlighet. De bankade i flera timmar utan att komma igenom. Det är rejäla tegelstenar som ligger därinne. Mäster svettades.

Tegel och sl photo Tegelochslaumlgga_zpscb391db5.jpg
Hammarslagen ekade.

Till slut gav de upp och plockade fram slagborren. Det tog en kvart, sedan var de igenom. De borrade, dammsög, petade loss murbruk och tegel och borrade igen. Dammet rök och hålet i spismuren blev större och större. Mina öron kved.

J photo Skorsten4_zps54fa2b26.jpg
Äntligen kom de igenom.

Nu var det bara det roliga kvar. Krypa in i hålet så gott det gick, täta och mura. Besvärligare än väntat. Självklart, vem hade trott något annat. De höll på och trixade någon timme och packade sedan ihop. De får fortsätta imorgon. Jag städar och snörvlar. Håret är strävt som tagel. Överallt ligger ett lager av fint damm. Samma damm som jag antagligen drar ned i lungorna med varje andetag. Allt, inklusive jag själv, luktar aska och förgängelse. Torkade av alla ytor och våttorkade golvet. Skurtrasan blev alldeles svart. Till helgen får jag göra om alltihopa igen, plus resten av lägenheten. Jag ser fram emot det. Verkligen.

Nu skall jag duscha. *host*

One thought on “Otätt, inlägg 8 #blogg100

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s