Chiliaperitif

Vi behövde verkligen storhandla och halkade ned till PrisXtra på Norra Stationsgatan. Kom hem med tre stora kassar och orangutangarmar. Jag beställde chili till middag för jag ville göra slut på de två habaneros som hänger kvar på plantan innan jag planterar om den. Den har redan börjat blomma om så det är hög tid.

Det var litet för tidigt att börja brassa käk så Älskade Make började göra en drink åt sig själv för “att få fart på magsafterna”. Jag gnällde litet avundsjukt och då gjorde han en drink till mig också. Bara på en höft sådär för att han är världens underbaraste. Jag ville ha något sött och gott baserat på den guanabanajuice vi har i kylen och Per trollade snabbt ihop en jättegod drink. Han är suverän på att hitta smaker som passar ihop.

Cougar's Blood
Jag har döpt den till Cougar’s Blood.

Här är receptet:

4 cl mörk rom
2 cl Crème de Cassis
2 cl Grenadine

Isbitar

Ett stänk Lime
Ett stänk Minttu

Fyll upp med guanabana. Dekorera med vad som finns hemma. Jag valde ett cocktailbär men tror att en apelsinskiva också hade funkat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s