Strunt i bloggutmaningen, det är vår!

Utmaningar i all ära men efter ett tag blir det bara ett tråkigt måste och då händer inget i bloggen i alla fall. Så strunt i det och full fart mot roligare äventyr. Våren har äntligen kommit och jag kan börja njuta av livet igen. Jag mår ganska dåligt av vinter och mörker. Januari och februari skulle jag sälja på rea om jag bara kunde. Men så fort det blir mars vaknar hoppet igen. Mars är tömånad och den första vårmånaden med dagsmeja, takdropp och sol som börjar värma. Vårdagjämning och sommartid infaller också i mars och då känner jag på riktigt att jag överlevt ännu en vinter. Jag längtar förstås efter lövsprickningen men tycker att det är fint redan nu med vårblommor som sticker upp ur myllan och klara dagar som gjorda för långpromenader. Vi går gärna en runda i Hagaparken eller över Norra Stationsområdet och Karolinska och tittar på byggena.

Photobucket
Kala grenars kalligrafi mot en knallblå himmel är också vackert. Inte för att det någonsin blir några gröna barr mera på den här torrakan men ändå.

Nu är det april och gräsmånad. Sedan kommer blomstermånaden maj och den första sommarmånaden juni. Det kommer att gå hiskeligt fort. Vi pratade om det på jobbet idag. “Himmel, vad tiden går” sade vi till varandra. Skönt att oxveckorna snart är över och vi får litet påskledigt. Jag har massor att pyssla med hemma inför våren. Blommorna är redan omplanterade men några av chiliplantorna börjar redan växa ur sina krukor och de nysådda småttingarna behöver skolas ut. Klädkammare och garderober är dammiga och behöver plockas ur och skuras. Vinterkappor skall upp på vinden och sommardito ned. Nu har jag bara stuvat undan de allra varmaste vintertröjorna i garderoben och skall njuta av helgen. Spela Minecraft med maken och ta det lugnt.

Tussilago
Lilla Tussilago lilla Tussilull. Har du målat kjolen din med solens klara gull.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s