5. Tre saker jag gillar till frukost

Mmmhh frukost. Jag älskar frukost och skulle kunna äta det flera gånger om dagen. Konstigt nog äter jag aldrig frukost hemma på vardagarna utan brer en macka som får följa med till lunch. Sedan raidar jag Mat-På-Jobbetkylen efter youghurt eller något annat att äta vid skrivbordet på morgonen. Det är naturligtvis inte bra men jag vill spara tid och genom att skippa frukost och lunch kan jag gå en timme tidigare. Jag blir inte utan mat för den skull utan äter samtidigt som jag jobbar.

På helgerna är det annorlunda. Jag är morgonmänniska så om jag går upp halv åtta på helgerna har jag verkligen haft sovmorgon. Då vill jag ha en latte och en smörgås med Nutella, marmelad eller någon annan sockerchock. Vid 10-snåret är jag hungrig igen och då blir det te. När maken dyker upp vid elvasnåret vill han också ha te och sedan brunchar vi kanske vid halv tvåtiden på ägg & bacon, äggröra med rökt lax eller stekt prinskorv eller också tar vi en macka och planerar middagsmat. Vad vi väljer beror på dagsformen och vad som finns hemma och om vi har lust att gå ned till PrisXtra och handla eller inte. Ibland ger vi upp och hämtar pizza eller går iväg till någon kvarterskrog som Ciao Ciao, Bishops Arms, Texas Smokehouse eller indiern nere vid S:t Eriksplan. Sala Thai har förresten en helt underbar buffé på helgerna.

Men vad gillar jag allra bäst? Om jag äter hotellfrukost, vilka tre saker vill jag då absolut inte avstå från?

1. Äggröra med bacon, köttbullar och/eller prinskorv.
2. En kanna gott te. Riktigt te, inte påste.
3. Briocher eller croissanter med ost och marmelad.

Photobucket

One thought on “5. Tre saker jag gillar till frukost

  1. Jag har lärt mig att frukosta, idag intar jag mina morgonstunder med havregrynsgröt ( salt med med lite klick smör att doppa skeden i ) ett kokt ägg, mjölk i glas , aldrig i tallriken med gröten, och en actimell, för att odla snälla baciller i magen, avsluta med en varm ångande kaffemugg toppad med med massor av skummad mjölk och kanel…

    tidigare i mitt liv var frukosten något jag undvek, möjligtvis fick jag i mig en kopp kaffe, med massor av socker ( äter aldrig i dag) och de obligatoriska cigaretterna ( vilken tur att med åldern kom klokheten , socker och röken är avslutade kapitel för min del )

    men visst är hotellfrukostarnas överdåd en lyx att längta till, svala linnedukar, vikta servetter…och det uppdukade överdådet att välja ifrån…

    men nu är jag hungrig…får se vad kylskåpet har att erbjuda som kvällsmål 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s