2. Tre fakta om mig själv

Jag är en stor kvinna. Inte lång, bara 165 cm ,men voluminös. Kvinnliga former eller kramgo heter det visst. Inte så att jag klagar. Jag väger hellre 10 kg för mycket än för litet och jag trivs bra i min kropp för det mesta. Jag vet att jag skulle må bra av att gå ned från 75 till 65 kg och jag vet hur jag skall bära mig åt men den rätta motivationen vill inte riktigt infinna sig. Jag tycker att jag är bra som jag är. Jag vägrar att späka mig utan njuter skamlöst av mat, vin och praliner.

Jag är inte bara iögonenfallande till omfånget utan tar plats i största allmänhet. Är aldrig rädd för att ställa frågor på konferenser, tar ledarskapet i grupper om det inte är bestämt från början och syns och hörs i största allmänhet. Storkäftad kvinna med stort hår och stora glasögon. Påhittig, lösningsorienterad och drivande. “Typical Shaper/Plant”, sade den charmerande professor Meredith Belbin som jag hade det stora nöjet att träffa en gång på 90-talet.

Jag är viljestark och frihetsälskande. Så länge det inte skadar mig själv eller någon annan så gör, säger, äter och klär jag mig som jag vill. Avskyr dogmer som begränsar och stänger in. Älskar naturvetenskap och är skeptisk mot flum i alla former. Försök inte sälja svindyra antiskrynkelkrämer till mig. Jag har inga rynkor och det hade inte mamma eller mormor heller. Det har med genetik att göra och inte med hudvårdspreparat. Botox tror jag inte heller på. Jag fyller ut mina hudveck från insidan. Gärna med hjälp av helfeta ostar. Nu skall jag njuta min morgonlatte och lägga tjocka lager av Port Salut på mitt nyrostade bröd. Det ni!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s