Garderobsarkeologi

Ibland när man letar efter en sak, i det här fallet plåster, så hittar man något helt annat, något totalt oväntat som man aldrig trodde att man hade i sig ägo och framför allt inte varför. Maken hade skurit sig illa i tummen på jobbet och nu på morgonen behövde han ett nytt plåster. Förpackningen i badrumsskåpet var tom men jag hade ett svagt minne av att jag stuvat undan plåster, kompresser och litet annat krafs i en låda i sovrumsgarderoben.

Det första jag hittade när jag rev fram lådan som stod längst intill väggen på den övre hyllan var en förpackning med Konsums gamla blåvita trosskydd. Någon som kommer ihåg dem? Maken konstaterade litet torrt att jag hade nog inte varit i den där lådan på ett tag. Nä, det stämmer nog. Sedan fanns där oöppnade förpackningar med förtorkade öronproppar i pippigul skumplast (usch), ett stort antal Compeed skavsårsplåster som såg helt okej ut, prover på hudkrämer som sparats för de blir kanske bra att ha om typ trehundra år eller så och så en liten plastpåse med mystiskt innehåll. Men vad i hela…!

WTF
WTF!

Vad är detta och vad gör det i min sovrumsgarderob? Det första jag kom att tänka på var att det kan vara något som vi städade ut efter mammas död och inte kunde slänga i soporna för det gör man bara inte med så’nt här. Mamma var ju diabetiker men vad jag kommer ihåg så hade hon inte börjat med insulinsprutor utan klarade sig bra med Mindiab och sträng diet. Hon kollade sitt blodsocker varje morgon genom att sticka sig i fingret och det gjorde hon garanterat inte med de här prylarna. Nu skall de bums till närmaste Apotek för destruktion. När jag funderat ut vad jag skall svara om någon frågar var de kommer ifrån eller varför. Går det bra med “ingen aaaning”?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s