Planerad spontanitet

Det låter som en paradox men det är det faktiskt inte. Spontaniteten ligger i tiden jag spenderade i affären; max en kvart. Planeringen började nog redan 2003 då LV lanserade linjen Monogram Multicolore. Jag var inte så förtjust i deras väskor förut men denna vita sockersöta sak med monogrammet i karamellfärger var helt oemotståndlig. Tyvärr var den också ouppnåelig på grund av det ohemula priset men jag glömde den aldrig och varje sommar tänkte jag på den. Nu har jag faktiskt råd och när jag ändå var inne i stan slog jag till. Tröstade (lurade) mig själv med att om jag lever 25 år till blir priset per år inte så förfärligt ändå och den kommande sondottern kan ju ärva den om LV fortfarande är populärt då.

Drömväskan
Drömväskan: LV Claudia Multicolore Blanc

Jag svävade på moln när jag klev ut ur butiken, tjusigt klädd i Schollsandaler, brallor från Indiska och en top från 80-talet. Personalen i butiken skall ha en eloge för att de inte dömer hunden efter håren. Jag hade inte min vackraste eftermiddag idag, svettig, osminkad och dan. Lade ned mitt rykande kreditkort i väskan och travade iväg till Stureoptikern och den egentliga anledningen till att jag åkte in till stan idag. Min nya glasögon är klara och äntligen kan jag läsa utan att få ont i skallen igen. Bågarna är kraftiga men det är precis vad mitt ansikte och vilda hår behöver. Ingen mjäk här inte. Trots att jag är Chanelgalen så blev det inte Chanel den här gången.

Prada 2010
Det blev Prada. Jag älskar dem.

Nu är det fredag och fortfarande sommar. Älskade Make är på väg hem från jobbet och när vi vilat oss och svalnat av en stund går vi nog ut och äter någonstans. Jag skall stolt bära mina nya ögon och mina nya väska tillsammans med en söt sommarklänning som jag fyndade i förrgår.

Indiska 2010

300 spänn på Indiska och det var inte ens rea. 😀

2 thoughts on “Planerad spontanitet

  1. Woo-hoo!! Supersnygg klänning, supersnygga glasögon (även jag ÄLSKAR Prada!) och superfin väska. Underbart att se!

    • Tack raring. Jag har känt mig väldigt 50-tal ikväll, både klänningen och glasögonen har litet av det stuket. Nu är jag mätt och belåten och trött i fötterna efter middag och en lång sommarnattspromme. Man får ta vara på den ljuvliga tiden när man har den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s