Tjuvstart

Vi har en ganska avslappnad inställning till julklappar och brukar ge varandra det vi önskar, något gemensamt till oss själva och kanske någon liten överraskning. För två vintrar sedan gick vi runt på ElGiganten och pekade ut vad vi ville ha. Jag ville ha en ny blender istf den som jag dödade när jag försökte göra hummus själv och Per ville ha en läcker röd handdammsugare. Det var minst lika roligt att öppna de paketen på julafton som de med okänt innehåll.

Det här året hade Per bl.a. önskat sig ett spel via Steam så att han inte skulle behöva krångla med skivor osv. Steam är så finurliga att man kan köpa spel över nätet till en annan Steamanvändare och mottagaren kan börja spela så fort affären gått igenom. Tyvärr valde jag att försöka genomföra köpet på Black Friday som mest kan jämföras med första dagen på mellandagsrean i Sverige. Totalt trafikkaos på kortföretagen och jag var förtvivlad över att inget av mina kort funkade. Så Per fick försöka själv och då gick det minsann.

Crysis Warhead
Sedan ville han naturligtvis börja spela spelet som var min julklapp till honom men som han fick betala själv. 🙂

Jag är ett stort fan av Nigella Lawson och hintade skamlöst för Per att jag längtade efter hennes julkokbok som just kommit till NK. Den kostade ungefär lika mycket som min julklapp till honom och han tyckte att om jag köpte den själv skulle det bli en julklapp från honom till mig (hänger ni med?) och då skulle vi sas vara kvitt. Kör i vind. Jag köpte boken när jag var inne i stan sist och var överlycklig när jag kom hem. Nattade mig snabbt och lade förväntasfullt upp den vackra boken på knäna. Och blev superbesviken. Jag trodde inte att det skulle göra någonting men jag är van att läsa Nigellas böcker på engelska, jag har sett hennes program på Youtube på engelska och på svensk TV med svensk text. När jag läste förordet till boken översatte jag automatiskt i huvudet till engelska och då kände jag inte igen henne längre. Det var helt enkelt inte Nigella. Jag kunde inte höra hennes röst eller känna igen de språkliga egenheterna som är hennes. Det var bara så fel och då tappade jag helt känslan för boken och recepten. Som tur är har jag kvittot kvar och kan lämna tillbaka den. Sedan får jag leta efter den engelska versionen eller helt enkelt beställa den från hennes sajt.

Nigella Jul
Fel, fel, fel! Nigella Christmas skall det vara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s