Höstglädje

Det har varit litet dämpad stämning i den här bloggen ett tag så det är nog dags att muntra upp saker och ting. Nigella Forever Summer visas på TV8 har jag upptäckt och bara det är en källa till glädje, åtminstone hos mig. En annan god sak är att köket nu äntligen är färdigmonterat och klart. Vi har ju haft en del “hål” i det. Lister som levererades med fel storlek och som vi reklamerade i vecka 12 har nu sent omsider anlänt.

Före pilastrar

Så här har det sett ut. Ett stort fult hål på var sin sida om fläktkåpan och nej, vi vill INTE ha kokböcker i dem.

Photobucket

Efter monteringen ser nu köket äntligen helt ut. Det är vackert och vi är väldigt nöjda med allt utom Invitas projektledning, eller snarare brist på. För mig som jobbat professionellt med internationell projektledning i mångmiljondollarklassen i flera år är det här ett exempel på ren ynklighet från leverantörens sida. Men skit samma. Nu är det klart och vi är glada. Vi har t.o.m. hittat en ny vattenkokare.

Kettle

En riktig engelsk kettle fast Melitta är ju franskt. 🙂 Den finns på pixmania och funkar jättebra. Visslar som en hel brandstation. Jag glömmer lätt tekastrullen på spisen så jag är väldigt glad för denna visselkokare.

Nu ikväll har jag inlett höstsäsongen i köket med den första chiligrytan. Använde naturligtvis hemodlade habaneros.
Habaneros 2007

En hackad gul lök, en hel krossad kinesisk vitlök och litet smör och olja får bryna. Sedan tar jag några rejäla tag med tomatpurétuben. Det skall också bryna litet men det bränner lätt så man får se upp. Sedan pytsar jag i köttfärsen och bryner den. Häller på en burk krossade tomater. River tre morötter, hackar en grön och en gul paprika och pytsar i dem. Tre, fyra lagerblad, salt, svart- och vitpeppar, grillkrydda, litet malen kummin och koriander och låt stå. Späder med buljong efter behag. En burk väl sköljda kidney beans hälls i på slutet. Sedan får Älskade Make lägga sista handen vid kryddningen för det är han suverän på. Javisstja, litet kinesisk soja och några stänk Sweet Baby Ray’s Barbecue Sauce fick också vara med. Till detta skall serveras öl eller vin, nachos, riven ost och gräddfil. Guacamole kan vi titta i månen efter för PrisXtra hade bara ruttna eller stenhårda avocados till salu idag. Nedrans. Mera vin. 🙂

Chili

2 thoughts on “Höstglädje

  1. Habaneron kommer ned ganska tidigt. Så fort köttfärsen brynt klart.
    Det blev gott. Chili, nachos och Heroesmaraton på TV. Perfa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s