Annalkande höst, senilitet osv

Höstljus

Den verkar vara över för den här gången nu. Sommaren alltså. Jag kände det först i förrgår morse när jag väntade på 607:an i svinottan. Luften var lätt krispig och den doftade moget. Inga blommor, ingen doft av pågående skördeand utan bara den fullmogna doften av växtdelar som inte längre har något annat att ge än näring till kommande generationer. Naturen förbereder sig för höst och kommande vintersömn och jag börjar fundera på höstgarderob med dräkt, fina strumpor och pumps. Man kan gå utan bylsiga kappor länge än och det är faktiskt väldigt snyggt med svarta byxor/kjol och en udda kavaj. Det är fortfarande varmt nog men de mest somriga kläderna känns nu helt fel. Jag tror att det har med ljuset att göra. När klockan är halv sju på morgonen är det inte förmiddagsljust längre. Nu är det “riktig” morgon. Sneda solstrålar färgar Haga Norras formklippta träd svagt gulgröna. Det är fortfarande lummigt men inte längre sommar. Återigen funderar jag på att försöka promenera hem från jobbet vid Järva Krog någon vacker dag och se om jag kan gena över kyrkogården. Haga Norra är så himla vacker och jag tycker om att titta på planteringarna och läsa på gamla gravvårdar. Konstaterar litet krasst att mitt intresse för kyrkogårdar ökar med åren. Nu har jag iofs gått ur kyrkan men någonstans skall väl askan hamna. Inte för att jag bryr mig så särskilt mycket.

Det jag bryr mig mest om nuförtiden är min irriterande förmåga att glömma var jag lägger saker. Förra månaden gick jag och köpte Scratch Nails underbara Nail Food i jubileumsflaska. Inte för att det var nödvändigt, jag har redan en standardförpackning, men jag tyckte att den var så underbart kitschig och vacker och jag kunde inte få den ur huvudet. Flaskan är i glas, guld och very bombshell. Jag älskar den.

Nail Food

Och nu har jag ingen aning om var jag har gjort av den. Jag är livrädd för att den helt enkelt har hamnat i soporna för jag hade handlat en hel del andra saker samma dag och det blev en del påsar och papper i en hög. Samtidigt har jag en svag minnesbild av att jag ställt den på “ett bra ställe” vilket är det bästa sättet att förvara sina favoritprylar på i väntan på någon framtida arkeologisk utgrävning. Jag har letat i asken med manikyrsaker, i beautyförrådet i sovrumsgarderoben, i linneskåpet, i buffén, i det lilla förrådet för allt möjligt i städskåpet, i badrumsskåpen och en del andra mer eller mindre otänkbara ställen. Den finns ingenstans och jag är jätteledsen. *grååååt*

Uppdatering: Jag hittade den. Hurra! Den låg i kassen med smycken som jag inte sorterat in i byrålådan än. Typiskt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s