En bra påminnelse

Livet är bräckligt och människan har inte mycket att sätta emot elementen när de rasar emot oss. Det blev jag påmind om när jag läste om förlisningen i Kosterfjorden i dagens DN. Jag påminde också mig själv om en annan sak. När jag jobbade på Servicegrossisterna 2004-2006 hade vi en mycket trevlig kväll i Kungshamn tillsammans med Sjöräddningssällskapet och en av våra leverantörer; Feldt’s Fisk. Efter en hel dags harvande i konferensrummet åt vi en god middag och gjorde sedan en båttur med en av SSRS:s snabba båtar. Jag har nog aldrig åkt så fort i hela mitt liv. Vi åkte rakt ut bland kobbar, säl och sjöfågel. Besättningen från SSRS berättade om sin verksamhet och hur viktig den är för att rädda liv. Jag bestämde mig för att donera mitt månadssparande den månaden till SSRS som tack för denna härliga och insiktsfulla afton. Sedan kom jag hem och inget hände. Ni vet hur det är. Nåväl. Nu finns ingen ursäkt längre. Jag hivar in den slant som jag hade tänkt mig från början. För den som vill följa mitt exempel finns post- och bankgironummer på denna hemsida.

Jag hade några väldigt trevliga år hos Servicegrossisterna när de hade kontor i Kista och jag tänker ofta på alla härliga människor jag träffade då. Folk som jobbar med god mat och goda drycker verkar överlag vara väldigt hyvens. Folk som helt enkelt gillar det goda i livet och har en positiv syn på det mesta. Vårkonferensen i Kungshamn var en tradition sedan länge och avslutades alltid med en god middag. I sällskapet fanns också en fantastisk sångare med en underbar röst. Åh, vad jag saknar hans visor. Jag skrev faktiskt en liten visa själv till Feldt’s ett år. Melodi från “Litet bo jag sätta vill”.

    Feldt’svisan

En buffé jag bjuda vill
räkor, ål, smör ost och sill.
Lilla laxen skall vi grava,
sedan uppå bordet hava.
Inget strul och ingen risk
med prima varor från Feldt’s Fisk.

Ganska haltande versfötter men vi hade väldigt roligt ändå. Jag saknar livsmedelsbranschen.

Jag hoppas också att man hittar de saknade besättningsmännen helbrägda. Vädret är hårt, men hoppet lever. Så vävs sorg och glädje samman. Det onda väcker minnen om det goda och tvärtom. Det är väl så livet ser ut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s