Grönt ris med kyckling

Min svåger är gift med en underbart vacker flicka från Peru. Hon är också en fantastisk kock. Hon har lärt mig laga två supergoda rätter från Peru. Den första är grönt ris med kyckling.

Arroz verde

Arroz Verde con Pollo, 4 pers

8 kycklinglår (drumsticks)
1 påse späd bladspenat
1 kruka färsk koriander
250 g frysta ärter, majs och paprika
4 st tärnade morötter
5 dl ris
1 fl mörkt öl, t.ex. Victoria Bitter
1 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
1 st röd paprika
kycklingbuljong (tärning eller fond), kummin, grillkrydda, salt och svartpeppar.

Skölj spenatblad och koriander. Plocka topskotten av koriandern och kör dem i en mixer tillsammans med spenaten, litet olja och vatten. Späd med mera vatten om det inte blandar sig ordentligt.

Värm upp en stor stekgryta. Krydda kycklinglåren och snitta dem litet med en vass kniv. Stek dem gyllenbruna i majsolja. Flytta dem till ett annat kärl.

Fräs lök och vitlök i stekskyn från kycklingen, tillsätt spenat- och koriandermixen, ölen och kycklingbitarna. Häll i grönsakerna och krydda. Koka på låg värme tills kycklingen är färdig. Tag undan kycklingen och tillsätt riset. Koka på låg värme tills riset är klart. Tillsätt vatten när det behövs så att det inte bränner vid.

Servera på vackra tallrikar och dekorera med finstrimlad röd paprika.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s