Renoveringen, målsnöret

Hoppas att vi inte snubblar på det. Målsnöret alltså. Det som skulle ha varit klart för minst tre veckor sedan blir förhoppningsvis klart till midsommar istället. Det är inte hantverkarnas fel utan det är Invita som sölat med en reklamation. Vi saknar fortfarande två pilastrar. Hoppas de kommer den här veckan. Kvar att göra är:

– Måla fönstret en gång till
– Montera pilastrar när de äntligen kommer
– Tätning mellan golvlist och vägg intill kylskåpet
– Tätning av fogar i krönlisterna
– Måla fläktkåpan en gång till
– Ta upp ett hål för köksventilen

Idag har de fixat taklister så att jag skall slippa klättra upp på skåpen och torka ovanpå. Det är sådant man ständigt tänker på men ytterst sällan gör och när man väl blir tvungen så är det jätteäckligt. Jag vet hur mamma hade det. Nu har vi iofs krönlisterna som samlar damm och jag tänker mig att det skall jag väl klara att hålla rent. Jag vet att det låter ologiskt men jag har aldrig försökt göra sken av att vara någon logisk människa. 🙂 Det har iaf blivit väldigt fint i köket och nu kan man se hur vackert det blir när allt är klart.

Taklist

Man ser knappt taklisten ovanpå skåpet. Petar har sågat till gipsskiva och målat. Det blev fint.

Diskbänk

Jag älskar vår nya diskbänk. Köpte metallreling med krokar och en liten hylla på IKEA och Petar monterade dem direkt. Nu kan jag äntligen hänga upp durkslag, sax, vattenskopa och annat som vi vill ha tillgängligt men inte stående på köksbänken.

Photobucket

De besticklådor som vi hade var för breda och det var lika bra för de var väldigt slitna och fula. Jag minns dem från tidigt 70-tal någon gång när mamma och jag bodde på Grev Turegatan. Efter litet letande hittade jag pusselbara besticklådor på Granit. De finns i olika storlekar och man kan pussla ihop dem som man själv vill. Jättebra.

När köket är klart kommer vi att få massor att göra. Diska och ställa in allt som fortfarande står i salongen, våttorka golvet, tvätta trasmattorna och lägga på dem, putsa fönster och stryka samt hänga upp gardiner. Sedan behöver resten av lägenheten byggstädas. Det kommer att bli jobbigt men vi kommer också att bli väldigt glada och nöjda när det är klart. Jag ser fram emot det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s