Renoveringen, upploppet

Igår var grabbarna grus här och spikade golvlister och monterade handtag. Tyvärr hade j-vla Invita skickat med fel skruvar och det fanns inga i rätt storlek vare sig på Grönmarks eller K-Rauta. Invita var stängt pga nationaldagen så det är bara att vänta till nästa vecka. Då skall även de saknade pilastrarna dyka upp. Kanske. Vi börjar bli ganska luttrade nu och tror inte på mer än det vi kan se. Vi är dock glada över att de handtag som kom på plats blev väldigt snygga. Tur att Petar hade litet skruvar i sin ficka. 🙂

Photobucket Nu har jag lagt in en väldigt smal bild. Varför kan jag då inte få text till höger om den? Ett av bloggandets mysterier antar jag. Fnys.

Innan Petar och Willy gick sade de att nu kan vi börja ställa in grejor i skåpen. Hurra! Vi hade redan bestämt oss för vad som skulle vara var så Per började rota fram specerier medan jag torkade ur sågspån och slipdamm och sedan hämtade han glas och porslin och jag diskade. Nej, vi har ingen diskmaskin. Jag har växt upp med handdisk och är dessutom väldigt rädd om våra ärvda saker som inte tål maskindisk. Två personer drar inte ned så mycket och vi gillar båda att diska. Jag tycker att det är avkopplande och brukar alltid börja manikyren med ett litet diskpass för att mjuka upp nagelbanden. Funkar perfa. Jag är så glad att vi äntligen kan börja använda diskbänken. Nytt snyggt diskställ har vi också hittat. På PrisXtra av alla ställen.

Diskbänk

Vi behöver en ny vattenkokare och funderade ett tag på OBH:s vackra Chilli Kettle. Den skulle passa bra i färg med WasserMaxxen. Men nu har vi en stor svart mikro, en svart gashäll och ett vampyrsvart diskställ. Det ser snyggt ut tillsammans med de varma tonerna i övrigt så vi kommer nog att satsa på svarta accentfärger. OBH har en vattenkokare i Piano Black men jag stör mig på att pipen är i rostfritt. Om de lyckas göra en enhetlig färgsättning på chillimodellen, varför inte på den svarta? Jag gillar inte handtaget heller. Det är öppet i nederkanten och ser ut att kunna fastna i vad eller vem som helst. Kokhett vatten på tårna någon? Nej, tänkte väl det. Vi vill ha en snygg svart vattenkokare. Den får gärna vara billig men inte se billig ut. Reahyllan på Lidl är kanske inte första stället vi letar på. Pricerunner brukar ha bra tips. Den där från Electrolux var snygg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s