Renovering, Dag 4

Det verkar som om vi överlever. Den första veckan har gått förvånansvärt bra och jag tänker på hur snabbt man anpassar sig till förändrade levnadsförhållanden. Nu är inte vår situation något att gnälla över egentligen, tillvaron har bara blivit mer svårarbetad. Vi lagar campingmat i salongen och diskar i badrummet. Det funkar det också. Hurra för moderna bekvämligheter som mikrovågsugn och vattenkokare. 😀

I onsdags kom Illya, elektrikern. Såå skönt att slippa se fula ledningar utanpå väggarna. Illya har fräst in kabeldukter och dragit om alla ledningar.

Ledningar

Nästa vecka skall det grovspacklas och det kommer att behövas för de gamla skåpen satt visst väldigt hårt. På sina ställen är det hål ända in till teglet. Efter spackling och målning kommer Illya tillbaka för att fixa kontakter, trafo, dimmer och pilla med säkringarna i proppskåpet. Det kommer att behövas. Golvsliparen som var här igår gjorde någon form av tjuvkoppling för att kunna dra igång sin helvetesmaskin. Det gör mig litet nervös.

Proppskåpet

Men golvet blev förbaskat fint. Idag kommer han och lackar det tredje lagret. Det skall bli så tjusigt när allt är klart!

Golvet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s