Renovering, dag 1

Grabbarna rev köket i flygande fläng. Skåpdörrarna flög från sina fästen och innan jag visste ordet av var hela köksbänken borta och spisen stod på trekvart i väntan på Herr Gasmästare. Fy för den lede vad väggen såg ut där bänken hade varit. Någon gång i tidernas begynnelse hade köket haft gröna väggar. Det fanns också en mystisk blåvit kakeldetalj (som inte var kakel) på väggen där det en gång stått ett kallskafferi. Kanske täcker den ventilen mot gatan.

Kallskafferiet

Här är en detalj av detaljen. 🙂 Den är ganska vacker. Ser ut att vara Delftinspirerad. Undrar hur gammal den är och var den kommer ifrån. Av någon anledning sitter motivet på sniskan. Kanske hade de bråttom när de satte upp den.

Kakeldetalj

“Köket” har nu fått flytta ut i salongen med kylskåp, flyttkartonger och en vansinnig massa prylar som vi förmodligen skulle kunna slänga hälften av utan att märka det. Om vi nu inte slänger fel prylar förstås. Det brukar man göra. Det ser ut som om åskan slagit ned.

Flyttkartonger

När jag kom hem såg jag till min förvåning att en del köksmöbler flyttat ut i trapphuset. Hoppas att vi inte får bassning av styrelsen för det och att snickaren tar hand om möblerna. Han sade att han ville ha dem men “skulle fråga sin fru”. Hm. Vi får väl se. Annars blir det att ringa till Stadsmissionen eller liknande. Det är inget fel på möblerna och det vore synd att slänga dem. Det finns andra människor som behöver.

One thought on “Renovering, dag 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s